;?>

Feed Rss

SCOM 2007 R2 Data Warehouse Database’in SQL Server 2008 R2 Üzerine Kurulumu

01.15.2012, Makale, SQL Server, System Center Operations Manager, by , .
Okuma Süresi: 3 dakika

Reporting Data Warehouse veritabanı uzun vadeli bilgileri,alertleri ve monitoring edilmiş verileri saklar.SCOM 2007 R2 mimarisi gereği Management server(lar)agentlar sayesinde topladıkları dataları OperationsManager Database yazarken eş zamanlı olarakta bu veri tabanına da yazarlar. Böylelikle sistem yöneticisinin almış olduğu raporlar hep en güncel haldeki verilerden oluşturulur. Data Warehouse veritabanı, toplanan verilerin otomatik olarak saatlik ve günlük bazda ortalamasını alır. Bu uzun vadeli geçmişe yönelik alınan raporların çok daha hızlı alınmasını ve depolanan veri miktarının optimum seviyede kalmasını sağlar. Reporting Data Warehouse veritabanı birden fazla management group’tan verileri toplayabilir. Bu sayede toplu ve bütünsel raporlar alabilmek mümkün olur.

Microsoft SQL Server 2005 SP2 yüklü veya üstü bir sunucu üzerinde yapılandırılabilir.Ancak Microsoft’un son veritabanı sistemi olan MS SQL Server 2008 R2 üzerine yapılandırma işlemi standart Operations Manager Data Warehouse Database kurulumu ile aynı değildir.Bu makalemizde sizlere MS SQL Server 2008 R2 üzerine Operations Manager Data Warehouse Database’in nasıl kurulduğunu göstereceğim.

SCOM 2007 R2 tarafından desteklenen MS SQL Server sürümlerini aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb309428.aspx

MS SQL Server 2008 R2 kurulumunun nasıl yapıldığını merak edenler için aşağıdaki linki paylaşıyorum.

http://www.mshowto.org/reporting-services-ile-sql-server-2008-r2-kurulumu.html

Reporting Datawarehouse veritabanı üzerindeki yükü etkileyen faktörler aşağıdadır.

  • Veri ekleme oranı
  • Eşzamanlı raporlama kullanıcılarının sayısı

Operations Manager Data Warehouse Veritabanı Bileşeninin Kurulumu aşağıda anlatılmaktadır.

  • System Center Operations Manager 2007 R2 kurulum DVD’sini “Operations Manager Data Warehouse Database” olan SQL Server 2008 R2 sunucunun DVD Sürücüsüne yerleştiriniz.Kurulum DVD’sinde SupportTools klasörünün içinde AMD64 klasörüne giriniz.
  • DBCreateWizard sihirbazını çalıştırınız.Böylelikle normal kurulum sırasında hata veren “Operations Manager Data Warehouse ” kurulumu bu sihirbaz yardımıyla sorunsuz gerçeleşecektir.Database Configuration Wizard çalışacak ve Wellcome to the Database Configuration Wizard ekranı karşınıza gelecektir. “Next” tuşu ile ilerleyiniz.

Resim-1

  • Database Information ekranda Database Type olarak “Operations Manager Data Warehouse Database” ,Full Database Instance Name bölümünde “SQL Server 2008 R2 kurulu, Operations Manager Data Warehouse olarak configure edilmiş sunucuyu seçiniz ben bu makalede SC-SBE038-002 hostnameli MS SQL Server 2008 R2 yüklü sunucuyu seçiyorum” Create New Database Check box’ını işaretleyiniz ve SQL Server ‘ın default portu olan “1433” nolu portu yazınız.Database Name olarak varsayılan isim olan “OperationsManagerDW” olup olmadığını kontrol ediniz.Database size olarak “1000” değerini girin bu değerin 500 MB altında olmamasına dikkat ediniz.

Resim-2

  • “OperationsManager Data Warehouse Database” veritabanını varsayılan lokasyonda saklanmayacağı için … butonuna basarak 2 TB’lık disk üzerinde lokasyonu gösteriniz. “Next” tuşu ile ilerleyiniz.

Resim-3

  • Summary ekranda genel özet bilgi yer almaktadır. “Finish” tuşu ile sihirbazı tamamlayınız.

Resim-4

  • “Create Database ” yazısı bir süre devam edecektir.Bitmesini bekleyiniz

Resim-5

  • “Database created successfully” yazısındaki OK butonuna basınız “Finish”butonuna basarak Operations Manager Data Warehouse Database oluşturma işlemini tamamlayınız

Resim-6

  • Operations Manager Data Warehouse Database kurulumunun DBCreateWizard ile oluşturulması tamamlanmış olmaktadır.

MS SQL Server 2008 R2 üzerine varsayılan kurulum ile desteklenmeyen Operations Manager Data Warehouse Database kurulumunun nasıl yapılacağını bu makalemizde inceledik.

Bir sonraki makalede görüşmek üzere…

Kaynak: http://support.microsoft.com/kb/2425714

Ka®a

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir