;?>

Feed Rss

Azure Maliyet Yönetimi ve Azure Seri Konsol Güncellemeleri

02.26.2019, Bulut Bilisim, by , .
Okuma Süresi: 2 dakika

Özellikle hafta sonları benim için teknolojik gelişmeleri takip ettiğim birçok farklı platformdan makale ve haberleri okuma fırsatı yarattığım zamanlar olduğu için en sevdiğim günler oluyor. Bu zamanların büyük bir bölümünü uzmanı olduğum Azure ayırmaya çalışıyorum, yeni gelişmeleri, güncellemeleri ve diğer teknik detayları okuyup uyguluyorum. Bugün de sizlere daha önce mshowto’da ve kendi blogumda yazmış olduğum Azure Maliyet Yönetimi ve Azure Seri Konsol güncellemeleri hakkında bilgiler vereceğim.

Bunlarda ilki Azure Cost Management tarafında olan bir güncelleme, bu güncellemeye geçmeden önce ilk defa duyanlar için Azure Cost Management (Azure Maliyet Yönetimi) Microsoft’un Cloudyn’den aldığı ve geliştirdiği kullanımı ve anlaşılması kolay panolar sayesinde harcadığınız her şeyi izlemenize, bütçeler oluşturmanıza ve bulut harcamanızı optimize etmenize olanak sağlayan bir araç. Cloudyn ve Azure Cost Management hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz mshowto’da yer alan bu yazımı okuyabilirsiniz. Güncelleme ise bu yararlı hizmetin yani Azure Cost Management’ın artık tüm EA müşterileri için doğrudan Azure Portal’da mevcut olarak sunuluyor olmasıydı.

Bir diğer güncellemede Azure Serial Console’da (Azure Seri Konsol). İsterseniz bu sefer öncelikle bu güncelleştirmeyi anlatayım sonrasında yine hiç duymayanlar için Azure Seri Konsol hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum. Azure VM’ler için seri konsolu artık VM’nizi konsol deneyiminden yeniden başlatmanıza olanak veriyor. Bu yetenek, sorun yaşanmış bir VM’yi yeniden başlatmak veya VM’nizin önyükleme menüsüne girmek istiyorsanız size yardımcı olacaktır. Ek olarak, seçebilecek iki yeni font’un eklendiği bilgisi de geliyor bunlar Inconsolata ve PT Mono. Şimdi Azure Serial Console gelelim Azure VM üzerinde çalışan Windows veya Linux sunucularımız açılış sırasında hata ile karşılaştı ve direk bir erişim yapmamız gerekiyor. İşte bu tarz sorunları gidermek için, doğrudan seri tabanlı erişimle hata ayıklayabilir ve bu sorunları en küçük çabalarla düzeltebiliriz. Sanki Azure veri merkezindeki sunucumuza takılı bir klavye ile evimizin rahatlığındaymışız gibi bağlanmanın keyfini çıkarmaya başlayabiliriz. Bu konu hakkında daha fazla detay ve bilgi için önceki aylarda yazmış olduğum makaleme bu linkten erişebilirsiniz.

Bu iki özellik hakkında duyurulan güncellemeler kısaca bunlar, günümüzde artık ne kadar güncelseniz o kadar güçlü ve bilgili oluyorsunuz, işte bende bu yüzden bu tarz yazılara önem veriyor hem blogum hem de mshowto’da yayınlamaya çalışıyorum.

Bir sonraki Azure makalesinde görüşmek üzere.

Ka®a

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir